Składniki: (ok. 20 muffinek)
100g mąki (użyłam pszennej typ 450)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
100g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych)
4 banany (najlepiej bardzo dojrzałe)
100g oleju roślinnego (użyłam rzepakowego)
dowolnie dobrane, ulubione dodatki (użyłam 1 szklanki rodzynek, 1 szklanki wiórków kokosowych i 100 g czekolady mlecznej)
Wykonanie:
- Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, płatki owsiane oraz dodatkowe składniki wymieszać ze sobą.
- Do rozgniecionych bananów dodać olej.
- Suche składniki połączyć z mokrymi.
- Gotowe ciasto umiejscowić w foremkach do muffinek.
- Gotowe!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńŚwietna robota!
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie spróbować przepisu <3
OdpowiedzUsuńDomowe babeczki są przepyszne, nie to co tego gotowe ze sklepu :) Z wielką przyjemnością wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! Chętnie wypróbuje zrobić swoje babeczki <3
OdpowiedzUsuń