Przejdź do głównej zawartości

Obserwatorzy

Domowe owsiane muffinki - idealne na drugie śniadanie


Składniki: (ok. 20 muffinek)

  • 100g mąki (użyłam pszennej typ 450)

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 100g płatków owsianych (użyłam błyskawicznych)

  • 4 banany (najlepiej bardzo dojrzałe)

  • 100g oleju roślinnego (użyłam rzepakowego)

  • dowolnie dobrane, ulubione dodatki (użyłam 1 szklanki rodzynek, 1 szklanki wiórków kokosowych i 100 g czekolady mlecznej)



Wykonanie:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, płatki owsiane oraz dodatkowe składniki wymieszać ze sobą.
  2. Do rozgniecionych bananów dodać olej.
  3. Suche składniki połączyć z mokrymi.
  4. Gotowe ciasto umiejscowić w foremkach do muffinek.
  5. Piec ok. 30 minut w 150 stopniach.
  6. Gotowe!


Komentarze

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę koniecznie spróbować przepisu <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe babeczki są przepyszne, nie to co tego gotowe ze sklepu :) Z wielką przyjemnością wypróbuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają przepysznie! Chętnie wypróbuje zrobić swoje babeczki <3

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz